
Potrebno:
60 g bademovi listići
1/2 kašičica mljeveni cimet
150 g Šećer
6 komad jabuka
1/2 kašičica ekstarkt vanilije
1 komad jaje
250 g krem sir
Priprema:
Izmiksajte maslac, 75 gr šećera, vaniliju i brašno.Stavite smjesu u pleh dimenzija 23 cm i pritisnite rukom kako bi bila ravnomjerno raspoređena i pričvršćena za dno.u manjoj posudi izmiksajte krem sir, 75 gr šećera, 1 jaje i vaniliju, pa premažite preko pripremljene kore u plehu.U posebnoj posudi pomiješajte 75 gr šećera i pola kašikice cimeta.Jabuke izrezane na kriške pospite mješavinom šećera i cimeta, pa poredajte na premazani fil.Pecite 10 minuta na 230 °C, pa smanjite temperaturu na 200 °C i pecite još 25 minuta.Pospite bademe po torti, vratite u rernu dok bademi ne dobiju smeđkastu boju, a jabuke omekšaju.Nakon što se potpuno ohladi, poslužite tortu.
Primjedbe
Objavi komentar