Bečka torta





Potrebno:

4 kašika mlijeko
250 g Šećer
450 g čokolada za kuhanje
200 g šlag
200 g šećer u prahu
450 g maragarin
14 komad Jaja

Priprema:

Mikserom umutiti 450 gr margarina sa 200 gr šećera u prahu.Odvojiti 14 žumanjaka od bjelanjaka, pa ih zajedno sa 450 gr istopljene čokolade dodati u mješavinu margarina i šećera.Smjesu izjednačiti mikserom, pa joj postepeno, uz neprestano mućenje dodavati čvrsto umućen snijeg od 14 bjelanjaka i 250 gr šećera.Umućenu smjesu podijeliti na dva dijela, jedan dio iskoristiti za kore, a drugi za fil.1/2 smjese podijeliti na tri dijela, odnosno kore koje je potrebno peći po 20 minuta na 200 °C.Šlag kremu umutiti sa 4 kašike hladnog mlijeka.Tortu filovati: kora, fil, šlag krema i postupak ponavljati do isteka materijala.

Primjedbe