
Potrebno:
300 ml konzervisana krem supa od gljiva
1/2 šolja mlijeko
1 1/2 šolja umak za špagete
350 g mljeveno meso
4 komad lazanje
1 šolja heddar sir
Priprema:
U manjoj zdjeli umiješajte mlijeko i supu. Ostavite sa strane.U tavi upržite govedinu dok ne dobije smeđu boju. Odstranite masnoću.Dodajte gotovi umak za špagete, kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje.Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.U posudu za pečenje dodajte pola smjese s mesom a zatim preko stavite 2 kuhane lazanje. Pomoću kašike prespite pola supe preko lazanja.Ponovite isto s preostalim mesom, lazanjama i supom, a zatim pospite sa sirom.Pecite 30 minuta ili dok ne uočite mjehuriće.Ostavite da ohladi 10 minuta pa poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar