
Potrebno:
100 g suhe višnje
100 g suhe brusnice
3 komad Jaja
3 kašika kakao
100 g mljeveni badem
1/2 pakovanje prašak za pecivo
200 g brašno
250 g ribizle
250 g grožđice
1 kašičica ekstarkt vanilije
75 ml brandy
100 g tamna čokolada
200 g smeđi šćer
200 g Maslac
100 g miješano kandirano voće
Priprema:
Stavite maslac, šećer, čokoladu, brendi i suho voće u veću posudu.Stavite na umjerenu vatru i zadržite dok se sve ne istopi, uz povremeno miješanje.Dublji okrugli pleh dimenzija 20 cm obložite papirom za pečenje.U posebnoj posudi pomiješajte brašno, bademe, prašak za pecivo i kakao.Jaja umutite, p aih prelijte u smjesu od čokolade i suhog voća koju ste prethodno blago ohladili, a zatim dodajte i mješavinu brašna i mljevenih badema.Izjednačite smjesu, pa prelijte u pleh.Pecite 1.5 h na 150 °C.Po želji tortu možete dekorisati preljevom ili šlag kremom.
Primjedbe
Objavi komentar