Nepečena torta sa piškotama




Potrebno:

400 ml kafa
125 ml Sok od narandže
3 komad Jaja
80 g šećer u prahu
250 g mascarpone sir
3 komad šlag pjena
1 pakovanje piškote
1 po potrebi kakao

Priprema:

Marsalu i kafu pomiješajte, pa prelijte u plitku posudu.Žumanjke odvojite od bjelanjaka.Žumanjke i šećer umutite mikserom, a zatim dodajte maskarpone i umućeni šlag.Pažljivo miješajte dok ne ujednačite smjesu.Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.Snijeg od bjelanjaka kašikom pomiješajte sa mješavinom od mascarpone sira.Piškote potopite u mješavinu soka i kafe, pa poredajte jedan sloj u kvadratnu keramičku posudu omjera 19 cm.Premažite piškote 1/3 fila od mascarpone sira.Pnovite isti postupak još dva puta, pazeći da cijelu tortu premažete ostatkom fila.Pospite tortu kakaom i ostavite u frižider da odstoji najmanje 2 h prije posluživanja.

Primjedbe