Oslić s finim umakom od gljiva




Sastojci  4 osobe
Za umak od gljiva:
150 g vrganja
150 g bukovača
2 žlice ulja
100 g luka
2 češnja protisnutog češnjaka
400 g Pelata Podravka
8 Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
1 žlica kapara
1 žlica narezanog bosiljka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Vegete
Za pripremu oslića:
4 panirana oslića
ulje za prženje
1 limun
Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Pelat

Zelene masline otkoštičene

Crni papar mljeveni

Vegeta univerzalna

Pelat
1234
Priprema
1.
Gljive očistite, operite pod mlazom vode i narežite na tanke listiće.
2.
Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, češnjak, dodajte gljive, malo ih pirjajte, pa dodajte pelate, masline, kapare, bosiljak, papar i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari.
3.
Za to vrijeme ispržite ribu, izvadite je na pladanj, pa na svaki odrezak stavite plošku limuna.
Posluživanje
Pečenu ribu poslužite s umakom od gljiva i sve pospite peršinom.
Savjet
Izvan sezone, umjesto svježih, možete upotrijebiti sušene vrganje.

Primjedbe