
Tijesto
1kgbrašna
150mlmaslinovog ulja
400mlmlijeka
jednafriška germa
-šećer i so, pola pola
Dodatak
500gpilećih mini hrenovki
dvažumanca za premazati
-mak za posuti
Pogačice koje mozemo ponuditi u raznim prilikama.
Način pripreme
U mlako mlijeko i šećer utopiti frišku germu da se upjeni.
Kad se germa upjenila dodati brašno i nevadene sastojke. Tijesto mijesiti rukama da se dobije glatko tijesto.

Tijesto poklopiti i ostaviti na toplo mjesto da nadolazi.
Dok tijesto nadolazi pripremati hrenovke. Hrenovke na kratko u vodi prokuhati, zatim staviti na cjediljku da se okapaju i hlade.

Od nadošlog tijesta odvojiti 15 loptica. Svaku lopticu razvaljati valjkom za tjesteninu debljine caa. ½ cm.
Kao što je na slici, staviti dvije hrenovke i rolovati. Rolovane hrenovke preko sredine nožem razdvojiti na 3 ili vise mjesta. Rolnice nožem prerezati preko.

Tepsiju prekriti backpapirom i pogačice stavljati u malom razmaku. Ostavit na toplo mjesto da ponovo nadolaze.
Nadošle pogačice premazati istučenim žumancima i posuti makom.
Primjedbe
Objavi komentar