Topla domaća štrudla gastronomski je evergreen među slasticama od jabuka. Pa ako vam ukućani pokazuju interes...

Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 315
Potrebno vam je 500 g tijesto za savijače
700 g jabuka (cijela)
80 g grožđice
50 g orah,sirovi
10 g šećer, kristal
25 ml sok od limuna (prirod. svježi)
10 g vanilin šećer
1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
1 žlica šećer, u prahu
Priprema Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik. Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, suhim grožđicama, orasima i vanilin šećerom. Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom. Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. Kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu.
Primjedbe
Objavi komentar