
Sastojci 4 osobe
60 dkg oštrog brašna Podravka
20 dkg kvalitetne svinjske masti
prstohvat soli
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo,
po želji sitno naribane limunove korice
3-4 žlice kiselog vrhnja ili milerama
šećer u prahu za posipanje otprilike 15 dkg
marmelada po želji za punjenje-ja sam stavila od maline
Koristili smo
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
12
Priprema
1.
Oprostite što nemam ni jedne slike pripreme.Ali izrada vam je kao i kod svih kiflica.Napravite tijestotj.umijesite ga od svih sastojaka,podijelite na nekoliko istih dijelova,razvaljajte u krug ,prerežite da dobijete trokutiće,Na vrh stavite marmelade ali doslovno na vrh noža.A li prvo od svih sastojaka umijesite tijesto koje ne treba odstajati u hladnjaku prije valjanja..Urolajte izrezane trokutiće tijesta od najšireg dijela prema vrhu.Moje nisu jednake veličine,jer ja imam ogromne ruke kojima je i simetrija strana .Ali nema simetrije u prirodi,pa se tako utješim.Napomena :ako vam se učini da puca kod valjanja ,možete dodati žlicu hladne vode pa premjesiti.Jer nisu sva brašna ista i to je ponekad ključ problema.Znači ovom tijestu ne smeta premješivanje,gotove kiflice su i dalje jako sipke.(prhke).
2.
Veliku tepsiju od pećnice namastite,pobrašnite ili stavite papir za pečenje.Zagrijte pećnicu na 180C i pecite oko desetak minuta.Kiflice moraju ostati sasvim bijele,znači morate dežurati uz pećnicu.
Posluživanje
Pečene kiflice odmah uvaljajte u šećer u prahu.Poslužite uz kavu,čaj.Uživajte!
Primjedbe
Objavi komentar