Brauni sa jagodama i čokoladnim prelivom






Sastojci
125 g maslaca sobne temperature
3 kašike meda
70 g kakaa u prahu
1 kašičica vanila ekstrakta
1/4 kašičice morske soli
2 krupnija jajeta
60 g sitno mlevenog badema
40 g tamne čokolade sa 70% kakaa
i još
1 šolja jagoda iseckanih na kockice
za preliv
1/3 šolje kokosovog ulja
40 g kakaa
1 1/2 kašika meda

Priprema
1.
Rernu zagrejati na 170°C.
Kalup za brauni 20x20, obložiti papirom za pečenje i blago ga podmazati.
2.
Mućenjem sjediniti maslac, med, kakao i so, dodati vanilu, jaja, još jednom dobro umutiti i spatulom umešati samlevene bademe.

3.
Izručiti u pripremljen kalup i peći 22-25 minuta, vodeći računa da se ne prepeče, jer čačkalica mora biti malo vlažna.
4.
Kolač potpuno ohladiti.
5.
Umutiti sastojke za preliv.
Preko ohlađenog kolača rasporediti naseckane jagode i preliti ih pripremljenim topingom.
Brauni odložiti u frižider, da se dobro ohladi.

Primjedbe