
Sastojci 8 osoba
150g margarina
250g brašna
200g šećera
100g grubo nasjeckanih badema
50g suhih grožđica
2 jaja
pola praška za pecivo
malo soli
korica naranče
2-3 žlice likera od badema
Priprema
1.
Najprije rastopimo margarin i stavimo sa strane da se malo ohladi. U posudi izmješamo sve suhe sastojke, zatim dodamo jaja, liker i na kraju margarin, sve spojimo žlicom ili kuhačom i rasporedimo u kalupa za torte obložen papirom za pečenje. Pečemo 30 - 40min na 180 stupnjeva. Kolač istresemo iz kalupa, ostavimo 2-3min da se hladi, režemo na prutiće i stavljamo ih na rešetku s razmacima da se osuše i budu kao keksići.
Posluživanje
Meni osobno odlično pašu uz šalicu čaja ili kave, a Talijani ih umaču u crveno vino
Primjedbe
Objavi komentar