Caprese torta




Sastojci
120 gr bademovog brasna
120 gr cokolade sa vecim postotkom kakaoa
120 gr putera
3 Jaja

Priprema
1.
Otopite cokoladu na pari ( moze I u mikrovalnoj) te dodajte puter I dobro izmjesajte kako bi se I puter otopio uz pomoc tople cokolade.
Jedno po jedno zumance dodajte u rashladjenu masu a na kraju dodajte I mljevene bademe.
Bjelanca dobro umutite. Spatulom lagano dodajte ulupanne bjelanjke.

2.
Smjesu istresite u pripremljen kalup, premazan puterom I posut brasnom ili prezlom. Kalup ubacite u zagrijanu rernu na 180 c I pecite 40 minuta.
Hladnu tortu rezite na zeljene komade i sluzite uz dodatak po vasem izboru.
Posluživanje
Torta nije tako socan, a nije ni preslatka pa je treba sluziti uz  dodatak prema izboru : sladoled, sos od zeljenog voca, moze kasika marmelade ili slatko, sos Od cokolade ili vanilije ili jednostavno dodajte svjeze voca prema vasem izboru.

Primjedbe