Cheesecake by me




astojci
300 g Petit keksi
50 ml Mlijeko
500 ml šlaga
500g maskarpone sira
Par kapi ekstrakta od vanilije
2 vanilin šećera
2 žlice nutele

Priprema
1.
Petit kekse samljeti u multipraktiku. Možete ih također natrgati na manje komade i staviti u vrećicu za zamrzivač i izdrobiti ih pomoću valjka za tijesto. Samo što taj postupak malo duže traje.

Kada ste kekse usitnili, zagrijite mlijeko i prelije preko keksa i pomiješajte da dobijete čvrstu smjesu. Ako je smjesa pretvrda dodavati još mlijeka. Dodati i 2 žlice nutele i sve sjediniti.

Takvu smjesu posložiti na dno kalupa za torte.
2.
Krema

Maskarpone promiješati mikserom i dodati šlag te miksao do željene tvrdoće kreme. Postepeno dodavati želatinu i ekstrakt vanilije. Nakraju staviti vanilin šećer. Ukoliko želite da krema bude slađa, dodati šećer u prahu. Ja šećer nisam stavljala.

Kremu staviti u kalup preko podloge od keksa
3.
Ganache krema


Šlag zagrijati do vrenja i staviti Čokoladu da se otopi. Kremu preliti preko bijele kreme i staviti u hladnjak da se ohladi.

Primjedbe