
Sastojci
300 g pirovog brasna
1 kasicica praska za pecivo
150 g hladnog maslaca
100 g secera
1 jaje
prstohvat soli
1 vanilin secer
Krema
1 casa créme fraíche (200 g)
50 g secera (kristal)
3 jaja
1 vrecica pudinga od vanilije
1 kesica vanilin secera
400-500 g svjezih borovnica
Priprema
1.
Brasno dobro sjediniti sa ostalim sastojcima, zamijesiti tijesto pa sipati u pleh za pecenje, podici ivice od tijesta i sve poravnati. Pecnicu zagrijati na 200°.
2.
Za kremu mutiti jaja i creme fraiche sa secerom, dodati ostale sastojke (sem borovnica), zatim lagano umijesati pola svjezih borovnica i sve izmijesati. Sipati u pleh za pecenje. Preko staviti ostatak borovnica i peci oko 30 minuta. Posuti secerom u prahu pred sluzenje.
Posluživanje
Moze se sluziti uz slatku pavlaku po zelji.
Pleh za pecenje je 26 cm precnika.
Primjedbe
Objavi komentar