CHEESECAKE SA ŠUMSKIM VOĆEM



Sastojci
Biskvit
400 gr keksa (Petitt ili Plazma)
1 margarin (250g)
1 naranča (potrebno 4 žlice narančinog soka)
Krema
500 gr sira
300 ml vrhnja za šlag
150 gr šećera u prahu
150 gr bijele čokolade
1 želatina
aroma vanilije
Preljev
500 gr šumskog voća
1 svijetli preljev za torte




Priprema
1.

Kekse sameljite ili ih samo usitnite u bilo kakvoj vrećii lupajući po njima batom ili nečim sl.
Keksima dodajte šećer, rastopljeni maslac i sok od naranče.
Kalup (samo dno) obloži masnim papirom, te posipajte 2 žlice šećera po njemu.
2.

Smjesu od keksa dobro izmješaj rukama i utisni u kalup.
Peci u zagrijanoj pećnici točno 4 minute na 170 stunjeva.
3.
U većoj posudi pomješajte sir, aromu vanilije i šećer u prahu.
Na pari otopi bijelu čokoladu i dodaj u smjesu od sira. Kada ste dobro izmješali, neka odstoji u hladnjaku 20 minuta.
4.

Istuci slatko vrhnje u čvrsti šlag pa ga umješaj u smjesu od sira i bijele čokolade (slobodno mikserom). Želatinu pripremi po uputi koja se nalazi na poleđini vrećice pakiranja, te ju umješaj u gore navedenu smjesu.
Odmah izliti na biskvit od keksa i lijepo poravnati.
5.

Voće lijepo i ravnomjerno rasporedi po kremi i sve preliti sa preljevom za torte. (ja sam koristila prozirni preljev).
Posluživanje
Poslužite hladno (neka odstoji bar 3 sata u hladnjaku), kasnije maknite obruč kalupa i prenesite tortu na pladanj za posluživanje!
Samo između papira za pečenje i keksa ugurajte dužu špatulu ili nož i prihvatite biskvit rukom. Ide bez problema i pucanja! Uživajte u ovom rajskom kolaču! :)




Primjedbe