
Sastojci 6 osoba
140 g Šećera ( kristal)
2 vrećice Rum šećer Dolcela
6 jaja
5 žlica Lino lade nougat
75 ml čokoladnog mlijeka
2 žlice ruma
korica naribane naranče
130 g Glatkog brašna Podravka
1/2 vrećice Prašak za pecivo Docela
1 Puding čokolada Dolcela
50 g mljevenih oraha ili badema
Krema
500 ml mlijeka
1 žlica ruma
1 vrećica Puding čokolada Dolcela
70 g Šećera ( kristal)
2 vrećice Rum šećer Dolcela
100 g čokolade s komadićma naranče
1 velika žlica Lino lade nougat
250 g margarina /maslaca
Za preljev biskvita:
čokoladno mlijeko
1-2 žlice ruma
Priprema
1.
Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke umutiti sa 70 g šećera i rum šećerom. Dodati Linoladu i dobro promiješati. Zatim uliti čokoladno mlijeko i rum te dodati narančinu koricu. U smjesu umiješati još i brašno, prašak za pecivo, puding i mljevene orahe ili bademe.
2.
Bjelanjke istući posebno, i dodati preostalih 70 g šećera u čvrst snijeg, pa ga lagano špatulom umiješati u smjesu sa žumanjcima.
3.
Kalup promjera 26 cm obložiti papirom za pečenje. Uliti smjesu za biskvit i staviti peći oko 45-50 minuta u pećnicu prethodno zagrijanu na 170 C.
4.
Biskvit dobro ohladiti i prerezati na dva dijela. Pomiješati malo čokoladnog mlijeka s rumom pa natopiti kore.
5.
Za kremu pomiješati puding, šećere i rum šećer s 5-6 žlica mlijeka. Ostatak mlijeka i rum staviti na srednju vatru da se kuha. Kada mlijeko provrije dodati puding i skuhati kremu. Skinuti je s vatre i dodati Linoladu i nasjeckanu čokoladu pa promiješati da se otope. Kremu ostaviti da se ohladi. Maslac pjenasto izraditi i dodati u ohlađenu kremu, dobro promiješati.
6.
Ja sam još tortu prelila čokoladnom glazurom od 100 g čokolade za kuhanje i 3 žlice ulja.
Primjedbe
Objavi komentar