
Sezona je jagoda pa je vrijeme i za kolače. Podloga prhko tijesto kao keks, vrhnje za šlag sa bijelom čokoladom u koje su uronjene jagode, te krema od vrhnja za šlag sa kiselim vrhnjem i par kapi arome jagoda, a na vrhu puslice od bjelanjaka koje su fantastičan touch cijelom kolaču u kombinaciji finog krckavog keksa, jedne i druge kreme upotpunjeno sa lomljenjem fine slatke puslice, fantastično :)
Slični
recepti
Sastojci
Prhko tijesto:
300 grama brašna
200 grama margarina /maslaca
3 žlice šećera
prstohvat soli
2 žlice hladne vode
Krema 1
200 grama bijele čokolade
4 dcl vrhnja za šlag
1 vrećica Želatine Dolcela
Krema 2
3 dcl vrhnja za šlag
2 dcl kiselog vrhnja
1 vrećica Želatine Dolcela
aroma jagode
Puslice:
2 bjelanjka
170 grama šećera
Koristili smo
Mljevena želatina
Maxi puding okus vanilija
Mljevena želatina
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Mljevena želatina
Maxi puding okus vanilija
Priprema
1.
Za prhko tijesto pomješajte sve sastojke.
2.
Razvaljajte u kalup veličine 20x30cm. Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
3.
Za prvu kremu zagrijte vrhnje za šlag pa u njemu rastopite bijelu čokoladu. Stavite sve u frižider da se dobro ohladi. Kad se ohladi izmiksajte mikserom u kremu. Želatinu pripremite po uputama na vrećici lagano zagrijte da se rastopi pa mješajući dodajte u kremu. Prelijte preko prhkog tijesta.
4.
Jagode očistite pa rasporedite po kremi.
5.
Za drugu kremu izmiksajte šlag, dodajte kiselo vrhnje i želatinu, te par kapi arome jagode za boju pa pomješajte da bude šareno. Premažite preko jagoda i stavite da se dobro ohladi.
6.
Za puslice izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa kad se dobro bjelanjak stvrdne stavite smjesu u vrećicu i istiskujte hrpice po želji u tepsiju u koju ste stavili pek papir. Pecite na 130 stupnjeva oko sat vremena.
Primjedbe
Objavi komentar