Čupavci





Sastojci

5 jaja
Šećera ( kristal 200 g. )
Glatkog brašna Podravka 400 g. )
ulja ( 2 dcl. )
1.5 dcl. mlijeka
1 prašak za pecivo Docela
1 Vanilin šećer Dolcela
Za čokoladnu kremu :
150 g. čokolade za kuhanje
150 g. margarina
2 dcl. mlijeka
I još :
Kokosovog brašna Dolcela 100 g. )


Priprema

1.

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilija šećerom, dodavati postepeno ostale sastojke i tek na kraju čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti smjesu u lim za pečenje prekriven papirom za pečenje, poravnati pa peći 25 minuta na 160 stupnjeva. Biskvit je pečen kada lijepo požuti i kada se odvoji od rubova lima. O veličini lima u kojem se biskvit peće ovisi koja će mu biti debljina, stoga ako želite deblji biskvit pecite u manjem limu a ako želite tanji biskvit pecite u većem limu.

2.

Za čokoladni umak otopiti u manjem lončiću čokoladu, margarin, dodati mlijeko.

3.

Pečeni biskvit istresti iz lima pa kad se ohladi izrezati ga na kocke željene vličine i umakati prvo u čokoladu a odmah potom i u kokos. Ako vam pri kraju ponestane čokoladen mase za umakanje, razrijedite ono malo što je ostalo u lončiću s još malo mlijeka.

Primjedbe