Eggnog torta s lješnjacima




Sastojci

Biskvit s lješnjacima

6 jaja
200 g šećera
50 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žlica kakaa u prahu
150 g mljevenih lješnjaka
Krema s likerom od jaja

400 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
200 ml likera od jaja
1 želatina u prahu
Ostalo

marmelada od višanja za premazivanje kora
Priprema

Bjelanjke miksajte dok se ne pretvore u snijeg. Uz nastavak miksanja dodajte šećer u nekoliko navrata. Zatim dodajte žutanjke i sve dobro izmiksajte.

Dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu pa kuhačom lagano izmiješajte smjesu. Na kraju dodajte mljevene lješnjake i još jednom sve izmiješajte.



Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom. Biskvit s lješnjacima pecite 20-25 minuta na 160 °C. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka dijela.

Za pripremu kreme želatinu pomiješajte s malo vode, ostavite da nabubri pa ju otopite na laganoj vatri.

Otopljenu želatinu pomiješajte s likerom od jaja. Slatko vrhnje zajedno s vanilin šećerom izmiskajte u čvrsti šlag pa dodajte pripremljeni liker od jaja.

Biskvit stavite na podlogu za torte i premažite tankim slojem marmelade od višanja, a zatim ju premažite polovicom kreme. Prekrijte tortu drugim biskvitom, premažite ponovno tankim slojem marmelade od višanja pa premažite cijelu tortu ostatkom kreme.

Tortu ukrasite po želji i ostavite barem 3 sata u hladnjaku prije posluživanja.



Primjedbe