ღ Fantazija šnite





Sastojci
biskvit
115g Badema u listićima Dolcela
3 jaja
3 bjelanjka
130g šećera
25g kakaka
tamna krema
125 ml mlijeka
125ml espresso kave
3 žumanjka
1 žlica brašna
2-3 žl šećera
60g šećera u prahu
250g maslaca
bijela krema
500ml vrhnja za šlag
1 žlica ekstrakta vanilije
2 žlice šećer u prahu
dorada
keksi petit , jagode

Koristili smo

Vanilin šećer

Bademi u listićima

Lino lada milk

Vanilin šećer

Bademi u listićima

Priprema
1.

Sameljite u blenderu bademe u listićima s pola količine šećera.

2.

Istucite bjelanjke mikserom/ malo posolite /dok ne uvećaju svoj obujam, a zatim dodajte preostali šećer i nastavite tući pjenu.

3.

Rastopite maslac.

4.

U posudi pomiješajte cijela jaja s mljevenim bademima. Dodajte prosijani kakao i rastopljeni maslac. Miješajte. Na kraju malo pomalo dodajte istučene bjelanjke.

5.

Veći lim prekrijte papirom za pečenje i izlijte tijesto za biskvit. Zagladite nožem.

6.

Pecite biskvit (koristila sam najveći lim od pećnice )u prethodno ugrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 6-8 minuta.

 Za tamnu  kremu
1.


Pripremite kremu, tako da u posudi pomiješate žumanjke  s malo hladnog mlijeka i brašna, dok ne nastane kaša.

U posudu stavite preostalo mlijeko, kavu i šećer i ostavite da smjesa prokuha. Izlijte malo od vruće smjese žumanjcima, a zatim izlijte u posudu. Miješajte kremu dok se ne zgusne
Ostavite kremu da se ohladi povremeno mješajući da se ne stvori korica
Mikserom istucite mekani maslac sa šećerom u prahu dok ne nastane homogena smjesa.
Promiješajte u ohlađenu  kremu i tucite dok ne postane pjenasta i stavite u hladnjak da se ohladi.



Za svijetlu kremu Chantilly
1.


Dobro ohlađeno vrhnje za šlag izmiksajte na najvećoj brzini kako biste dobili mek, kremast šlag. Pjenjačom ili špatulom umiješajte vaniliju i šećer. Ohladite.
2.
Slaganje
3.

Narežite ispečeni biskvit podjelite na jednake djelove prema već prema dimenzijama lima u koji ćete ga slagati .  ( ja sam koristila kalup za kruh visoki uski dugački i dobila 4 kore )


4.
Na dno stavite  plastičnu foliju da prekrije zidove kalupa tako da krajevi vire izvan.
Prvi biskvit stavite na dno . Nanesite ohlađenu kremu od kave i ravnomjerno rasporedite posložite nasjeckane jagode . Stavite drugi biskvit i pritisnite.
5.
Prekrijte svjetlom kremom, poklopite korom,
ponovo nanesite tamnu  kremu i izravnajte a redom zatim  jagode, biskvit,  svijetla krema , dok ne utrošite sastojke .Kolač prekrijte folijom i ostavite u zamrzivaču  oko dva sata se stegne i zamrzne  ukoliko vam se ne žužuri najbolje bi bilo preko noći.


6.

Izvadite smrznutu tortu, poptavite rubove ako je potrebno ja sam doradila petit keksom i u stavite u hladnjak do serviranja.Ukrasite preostalom kremom i jagodama.

Primjedbe