Fina pita od jagoda




Sastojci  4 osobe
Tijesto:
260g Pšeničnog glatkog brašna
130g Šećera ( kristal)
115g maslaca/iz frižidera/hladan
1/2žličice Sode bikarbone Dolcela
1/2žličice Prašak za pecivo Docela
na vrh noza soli
180g kiselo vrhnje/20%
1 vanilija šećer
1 jaje/L
Preljev od sira:
230g krem sira
1 jaje/L
100g Šećera ( kristal)/više manje po ukusu/
Preljev od jagoda.
400g svježih nasjeckanih jagoda
1,5žličica Gussnel Dolcela (gustin)
3žlice vode
3žlice šećera/više manje ovisi o kiselosti voca/

Koristili smo

Lino lada milk

Bijelo brašno oštro (TIP 400)

Vanilin šećer

Maxi puding okus vanilija

Soda bikarbona

Prašak za pecivo

Bourbon vanilija šećer

Vanilin šećer

Gussnel

Lino lada milk

Bijelo brašno oštro (TIP 400)

Priprema
1.
Napravite preljev od jagoda tako da u  lončić na srednju vatru stavite šećer i nasjeckane jagode lagano dinstate dok se jagode ne ukuhaju, neće vam za to trebati puno vremena jer i sami znate da je to mekano voće, lagano pritisnite jagode vilicom da se zgnječe do kraja, .Dodate gustin razmučen u malo vode. Promiješate dobro ostavite da na srednjoj vatri da se lagano sve ugusti.Odložite do korištenja će se taman malo ohladiti. Zamiješajte sve sastojke za sirni preljev/dovoljna će vam biti metlica. Napravite tijesto: U zdjelu stavite na kocke narezani hladni maslac.Dodate šećer i brašno.Prstima miješate da dobijete mrvičastu strukturu /možete korisiti i dvije vilice/.Kad su se formirale mrvice, odvojite par žlica/to je za posip poslije/u zdjelicu sa strane.U ostatak dodate jaje, kiselo vrhnje, šećer vaniliju, sol te sodu bikarbonu i pecivni prašak.Sve dobro izmiješate/ja sam promiješala drvenom žlicom/ pa prelijete u kalup/ja sam koristila okrugli 22Cm/koji ste prije toga lagano premazali maslacem i posuli brašnom.
2.

Na biskvit stavite preljev od sira na vrh preljev od voća.Sve prospite mrvicama koje ste sačuvali u  zdjelici. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/50-55 min/provjerite štapićem. Pustite da se pita ohladi prije nego je izvadite iz kalupa.

Primjedbe