
Sastojci 6 osoba
Biskvit x 4
4 bjelanjaka
4 žlice Šećera ( kristal)
4 žlice mljevenog lješnjaka
1 žlica Glatkog brašna Podravka
1 žlica Gussnel Dolcela (gustin)
Krema
700 ml mlijeka
300 g Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
16 žumanjaka
2 vrećice pudinga okus vanilija Dolcela
25 g Gussnel Dolcela (gustin)
250 g putera/maslaca
100 g šećera u prahu
100 g mljevene plazme
100 g Milka noisette
100 g bijele Milka čokolada
80 g crne čokolade
100 g krupno sjeckanih lješnjaka
Priprema
1.
Za biskvit umutite 4 bjelanjka uz postupno dodavanje šećera. Sjedinite 4 žlice mljevenih lješnaka i žlicu brašna te žlicu gustina, pa dodajte u umućene bjelanjke. Promješajte lagano i usipajte u okrugli kalup promjera 26 cm. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 15ak minuta ili ovisno od vaše pećnice. Na isti način pripremite i ostala tri biskvita.
2.
Za kremu, u posudu ulijte 500 ml mlijeka, 300 g šećera i vanilin šećer i stavite da provrije. Posebno sjedinite 200 ml mlijeka, 16 žumanjaka, pudinge od vanile i gustin. Usipajte smjesu žumanjaka u mlijeko i skuhajte kremu. Ostavite da se dobro ohladi. Posebno izmiksajte maslac i 100 g šećera u prahu. Postupno dodajte umućeni maslac u ohlađeni fil i sve zajedno umutite dok se sve ne sjedini, a onda kremu podijelite na dva dijela.
3.
U prvi dio kreme dodajte mljevenu plazmu i malo u mikrovalnoj otopljenu bijelu Milka čokoladu.
U drugi dio kreme dodajte istopljenu crnu čokoladu, otopljenu Milku noisette čokoladu i krupno mljevene lješnake.
4.
Tortu slažite tako da prvo stavite biskvit premažite trećinom prve kreme, a onda preko njega i trećinu druge kreme. Ponovite isti postupak i s preostalim biskvitima.
5.
Ukrasite po želji. Ja sam koristila fondan u izradi Else.
Primjedbe
Objavi komentar