
Sastojci
1/2 kg gotove jufke (12 kom)
FIL OD GRIZA:
3 kom jaja
200 g šećera
200 ml kiselog vrhnja
200 ml ulja
200 ml griza
1 kom prašak za pecivo
2 kom Vanilin šećera Dolcela
naribana korica limuna
FIL OD VIŠANJA:
1/2 kg višanja ( ili voće po želji)
3-4 kašike šećera, griza
Koristili smo
Vanilin šećer
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Vanilin šećer
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
12
Priprema
1.
Gotovu jufku (12 kom) podijeliti na 3 dijela , po 4 komada-kore
2.
Višnje ocijediti, pa pomiješati sa šećerom i grizom.
3.
Za fil od griza, prvo umutiti jaja, dodati šećer sa vanila šećerom, umutiti.Dodati ulje , umutiti, pa kiselu pavlaku i na kaju dodati griz sa praškom za pecivo.Fil ostaviti u frižider 30 minuta da odstoji.
4.
Uzeti kore za 1 rolat( 4 kom).Prvu koru premazati filom od griza, staviti drugu koru i nju premazati filom, isto uraditi sa trećem korom, a četvrtu koru samo staviti.Uz sami rub kora staviti pripremljeni fil od višanja, pa smotati lagano rolat.Staviti ga u pouljenu tepsiju.
5.
Sve isto uraditi i sa ostala dva rolada. Sve rolade premazati ostatkom fila Pripremljene rolade staviti u zagrijanu rernu i peći na 200 C oko 25 minuta. Pečene rolade prohladiti i posuti šećerom u prahu.Izrezati na komade,poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar