
Sastojci 12 osoba
Punjenje od jagoda
250 g Svježih jagoda
60 g Šećera u prahu
125 ml Soka od narandže (može i svježe iscjeđenog)
Biskvit
4 kom Jaja
120 g Šećera ( kristal)
1 omot Vanilin šećer Dolcela
130 g Glatkog brašna Podravka
1/2 omota Praška za pecivo Docela
2 velike žlice Kakao u prahu Dolcela
60 g Maslinovog ulja
75 ml soka od narandže (može i svježe iscjeđenog)
Prstohvat soli
Krema od jogurta
500 ml Slatkog vrhnja Dolcela
300 g Čvrstog jogurta
1 omot Burbon vanilija šećer Dolcela
2 omota Instant želatine Dolcela
Priprema
Punjenje od jagoda
1.
Usitniti jagode sa šećerom u prahu. Prokuhati 2 do 3 min sa sokom od narandže uz stalno miješanje.
2.
Ohladiti, preliti u male kalupe, po izboru oblika koji želite. Možete koristiti čaše od jogurta napunjene samo 1 do 2cm ili plastične posude za čuvanje jaja, pa imate male polukugle. Staviti u zamrzivač na 2 do 3 sata.
Umjesto sviježeg voća može koristiti i smrznuto voće koje nije potrebno odmrzavati, već ga zajedno sa šećerom usitnite. Ovaj recept za punjenje od jagoda, preuzela sam sa stranica Ann Reardon.
Biskvit
1.
Istući bijeljanjke sa prstohvatom soli, dodati vanillin šećer.
Istući žutanjke sa šećerom, polagano dodavajući maslinovo ulje, potom brašno s praškom za pecivo i dvije velike žlice kakaoa u prahu, te na kraju sok od narandže. Potom lagano, rukom, umješati snjeg od bjelanjaka.
2.
Staviti peći u zagrijanu električnu pećnicu na 180°C oko 25 minuta ili u pećnici na vrući zrak ne zagrijanoj na 160°C oko 25 minuta.
Veličina kalupa za pečenje je cca 25 cm x 38 cm iz kojeg sam dobila 12 kom ø 8 cm okruglih biskvitnih podloga.
Krema od jogurta
1.
Kremu sam pripremila prema uputama sa pakiranja Instant želatine Dolcela.
Ili pomješati slatko vrhnje i jogurt mikserom, nakon cca 30 sekundi dodala instant želatinu i burbon vanilija šećer i još malo izmiksla. Pazite da se ne stvrdne previše.
Finalno oblikovanje deserta
1.
Pečeni biskvit izrezala sam sa okruglim rezačem ø 8 cm. U širu plastičnu čašu umetnula plastičnu foliju. U svaku čašu stavila 2 velike žlice jogurt kreme i pristisnula kremu uz stjenke čaše da se istisne zrak. Izvadila iz manjih plastičnih čaša smrznuto punjenje od jagoda i utisnula u jogurt kremu. Dodala još jogurt kreme preko punjenja od jagoda i pritisnula s izrezanim biskvitom. Zamotala rubovima folije i stavila u hladnjak preko noći, a možete i u zamrzivač.
2.
Ako je desert bio u zamrzivaču prije posluživanja pustite da se odmrzne bar 1 h u hladnjaku. Punjenje treba biti više tekuće, tako da kada se desert prereže punjenje malo iscuri kao umak. Na fotografijama je punjenje od jagoda još malo ostalo smrznuto.
Posluživanje
Svaki put kad se želite osviježiti.
Primjedbe
Objavi komentar