
Sastojci
Biskvit
500 g Trešanja
1/2 limuna Naribana korica limuna
1 mahuna Burbon vanilija
100 ml Maslinova ulja
1 velika žlica Likera od anisa
2 kom Jaja
200 g Glatkog brašna Podravka
1/2 omota Praška za pecivo Docela
170 g Šećera (kristal)
230 ml Mlijeka
Krema
2 kom Premium puding burbon vanilija Dolcela
700 ml Mlijeka
50 g Maslaca
Priprema
1.
Mlijeko, šećer i limunovu koricu staviti u lonac, na srednju jačinu izvora topline.
2.
Zagrijavati uz stalno mješanje, dok se šećer ne otopi. Mlijeko nikako ne smije zaključati.
3.
Ugasiti izvor topline.
Dodati sjemenke vanilije ili buron vanilija šećer, maslinovo ulje i liker. Sve dobro promješati.
4.
Ostaviti da se hladi 5 do 10 min.
5.
Istući cijela jaja i dodati ih u lonac sa mlijekom, šećerem, uljem..... Dobro izmješati rukom da se cijela smjesa lijepo poveže.
6.
Brašno sa praškom za pečenje dodati u lonaci sa jajima, šećerom, mlijekom, uljem...dobro promješati.
7.
Tijesto izliti u lim za pečenje, obložen papirom za pečenje. Rasporediti trešnje po tijestu.
Staviti peći u zagrijanu električnu pećnicu na 180°C oko 20 minuta ili u pećnici na vrući zrak ne zagrijanoj na 160°C oko 20 minuta.
Nakon pečenja izvaditi i ostaviti da se biskvit ohladi.
8.
Skuhati puding, malo ga prohladiti i dodati maslac.
9.
Napomena:
Nema potrebe za brigom jer je tijesto tekuće, a takvo i treba biti.
Umjesto likera od anisa koristila sam liker od višanja. Ukoliko ne želite alkohol u kolačima, koristite mlijeko.
Primjedbe
Objavi komentar