Karabataci sa pecenim povrcem i pireom od graska




astojci  4 osobe
1 manja glavica karfiola
1 ljubicasti luk
2 zlice maslinovog ulja
8 karabataka
1,1/2 zlicice sumac zacina ili korice od limuna
1 zlicica Slatke mljevene crvene paprike Podravka
2 reznja cesnjaka
400 g graska ( svijezi ili zaledjeni )
2 zlice maslaca
4-5 strucaka svijeze mente

Priprema
1.
Karfiol odvoji na cvjetice , pa one vece prepolovi , luk ocisti i narezi na 8 kriski , sve pospi zlicom ulja , posoli i popapri i dobro izmijesaj . Pripremljeno povrce poslozi na lim oblozen papirom za pecenje . Piletinu operi , posusi , pa pospi sa sumac zacinom , paprikom , soli , paprom  , naribanim cesnjakom i zlicom ulja , sve dobro izmijesaj i poslozi na pleh do povrca .

2.
Peci povrce i meso u ugrijanoj pecnici na 220 stupnjeva oko 30 min dok meso i povrce lijepo porumeni .

3.
U medjuvremenu napravi pire od graska . Grasak skuhaj u dosta slane vode , pa ga ocijedi i vrati u istu posudu . Dodaj maslac i listice mente , pa sve samelji stapnim mikserom u fini pire . Cuvaj na toplom do serviranja .

4.
Peceno meso i povrce prebaci na servirni tanjur i serviraj sa pripremljenim pireom od graska .

Primjedbe