
Sastojci
kora
3 jaja
5 kasika secera
150 g brasna
1 dcl mlijeka
3 kasike kakaoa
1 dcl ulja
soljica mlijeka za zaliti pecenu koru
fil
400 ml mlijeka
1 kesica pudinga od vanilije ili cokolade
4 kasike secera
100 g tamne cokolade za kuhanje
100 g margarina /maslaca
preljev
500 g jagoda
1 kesica Preljev za torte Dolcela
Priprema
1.
Jaja pjenasto umutiti, dodati u njih secer, brasno, mlijeko, ulje i ostale sastojke... dobro izraditi.
Papir za pecenje staviti u kalup velicine 28. U to sipati umuceno tijesto i peci na 200 stepeni ili na 180 ako je pecnica sa ventilatorom.
2.
Za fil skuvati puding u mlijeku. Prohladiti i izmiksati sa margarinom i istopljenom cokoladom.
3.
Pecenu i rashladjenu koru preliti soljicom mlijeka i na nju namazati fil od cokolade.
4.
Na ohladjeno redati jagode i ako zelite jos neko voce ja sam uzela jednu bananu.
5.
Preliv napravite po uputstvu sa vrecice, a vodu mozete zamijeniti bijelim vinom ako zelite... Preliti i staviti da se ohladi.
Kolac mozete rezati cim se ohladi. Uzivajte ;)
Primjedbe
Objavi komentar