Kolac sa keksom, cokoladom i kikiriki puterom




Sastojci  8 osoba
80g plazma keksa
65g istopljenog putera/maslaca
110g krem sira
1 solja secera (sitnog)
1 kasicica vanila ekstrakta (ili kesica vanilin šećera)
200g istopljene cokolade
1 solja kikiriki maslaca
1/2 solje secera (sitnog)

Priprema
1.
U jednoj posudi izmesati keks i istopljeni puter, staviti u posudu u kojoj ce stajati kolac, lepo ga "utabati" (jer ce to biti donji sloj kolaca) i staviti u frizider dok se ne zavrsi sa korakom 2 pripreme.

2.
U drugoj posudi ismesati krem sir sa 1 soljom secera, kasicicom vanila secera i 200g istopljene cokolade, a zatim to preliti preko sloja keksa u prethodnoj posudi. Staviti u frizider dok se ne zavrsi sa korakom 3.

3.
U trecoj posudi izmesati kikiriki puter sa pola solje secera, pa staviti preko cokoladnog sloja kolaca.
Ostaviti u frizideru 2-4h i posluziti!

Posluživanje
Isecite na trouglice ili kockice, meni je uz ove kolicine sastojaka ispalo 8 parcica velicine dva zalogaja, ali je to sasvim dovoljno zbog jacine ukusa.

Primjedbe