
Sastojci
2-3 zlice maslinova ulja
1/2 ljubicaste kapule (cca 80 gr)
2 pomidore (cca 200 gr)
2 mrkve (cca 220 gr)
1 slatki krumpir (cca 170 gr)
1/2 stapke celera (cca 60 gr)
1 cikla (cca 140 gr)
1 zlica ljuti chili sauce
1 zlicica tucane ljute paprike
1 zlicica slatke crvene paprike Podravka
1/2 zlicice curry powder (po izboru)
1.5 salica kokosova mlijeka (po izboru)
1 zlicica soli
1 salica = 250 ml
Priprema
1.
Povrce ogulite/ocistite, operite i nasjeckajte.
Kapulu podinstajte na malo ulja, dodajte krumpir i cesnjak i nastavite dinstati (3-5 minuta).
Dodajte 4 salice vode (ili temeljca) i pustite da malo provri. Dodajte mrkvu, ciklu i pomidore i pustite da zavri.
2.
Dodajte papriku, chili i ostale zacine i pustite kuhati oko 20-tak minuta.
3.
Skuhanu juhu malo ohladite, pretresite u blender i miksajte do zeljene gustoce.
4.
Ukrasite juhu ili komadicima plavog plemica, ili kiselim vrhnjem, ili kokosovim mlijekom, ili pak samo liscem mladog spinata ili persina... Obavezno servirati uz prepeceni kruh.
Dobar tek :)
Primjedbe
Objavi komentar