KREM TORTA OD ORAHA




Potrebno je:

Za testo: 400 g šećera, 300 g brašna, 200 g mlevenih oraha, prašak za pecivo, 8 jaja, kesica vanile, 50 ml čoko liker i 15 kašika vode.

Za svetli krem: 200 g bele čokolade i 500 ml slatke pavlake.

Za tamni krem: 300 g crne čokolade, 500 ml slatke pavlake, 150 g šećera u prahu i kesica šlag fiksa. Za preliv: 120 ml mleka i 50 ml čoko likera.





Umutite čvrst sneg od belanaca sa trećinom šećera. U drugoj posudi izmiksajte žumanca, vanilu i ostatak šećera, sipajte liker i kašiku po kašiku vode. Dodajte brašno s praškom za pecivo i orasima i umešajte sneg od belanaca. Sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta. U zagrejanu pavlaku dodajte belu čokoladu, mešajte dok se ne otopi i ohladite. Za tamni krem zagrejte pavlaku, umešajte crnu čokoladu i ohladite. Svetli krem izmiksajte do željene gustine, u tamni dodajte šećer u prahu, šlag fiks i dobro umutite. Biskvit presecite dva puta tako da dobijete tri kore. Pre filovanja svaku koru poprskajte izmešanim mlekom i likerom. Prvu koru namažite polovinom svetlog krema, poklopite drugom korom, nafilujte tamnim kremom, stavite treću koru i premažite ostatkom svetlog fila. Ohladite u frižideru tokom noći.

Primjedbe