
Sastojci
350 g šećera
130 g Glatkog brašna Podravka
½ žličice soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
12 bjelanjaka
1 Vanilin šećer Dolcela
2 žlice likera od orašastih plodova (Amareta)
2 žlice soka limuna
300 g voća
1 Šlag hit Dolcela
125 ml mlijeka
2 žlice Badema u listićima Dolcela
Za umak:
200 g Marmelade grejp s đumbirom Podravka
50 ml tople vode
Koristili smo
Marmelada grejp s đumbirom
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Prašak za pecivo
Vanilin šećer
Šlag–Hit
Bademi u listićima
Marmelada grejp s đumbirom
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
123456
Priprema
1.
Brašno pomiješajte s 50 g šećera, praškom za pecivo i soli.
2.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Uz miješanje postupno dodajte šećer i vanilin šećer.
3.
Kad se šećer otopi i smjesa postane glatka, dodajte liker i sok limuna. Zatim pomoću lopatice postupno umiješajte pripremljeno brašno.
4.
Kalup za kolač Ǿ 22 cm s rupom u sredini i visokim ravnim stranicama premažite lagano uljem. Smjesu pažljivo nanesite u kalup tako da vam ne ostane zraka.
5.
Površinu poravnajte i kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 40 minuta. Drvenim štapićem provjerite da li je pečeno.
6.
Kada je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi. Tankim nožem odvojite tijesto od kalupa i izvadite. Sredinu kolača napunite narezanim voćem.
7.
Za umak, marmeladu pomiješajte s toplom vodom da dobijete umak. U hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice šlaga i miješajte da dobijete čvrsti šlag.
Posluživanje
Kolač s voćem pospite listićima badema i poslužite s voćnim umakom i šlagom.
Savjet
Kolač možete pripremiti u duguljastom kalupu, a u tom slučaju dno prekrijte papirom za pečenje da se lakše izvadi.
Primjedbe
Objavi komentar