
Sastojci
3 jaja
75 ml ulja
200 g Glatkog brašna Podravka
1/2 Praška za pecivo Docela
1/2 žličice sol
svježe mljeveni šareni papar Podravka
100 g sirnog namaza
150 g sirnog namaza z feta sirom i patliđanom( ili s sušenim paradajzom)
nekoliko chery rajčica
grančica svježeg ružmarina
i po želji još :
prstohvat Vegeta Maestro origano
malo kajenskog papra
Priprema
1.
Pečnicu ugrijemo na 200 stupnjeva,
duguljasti kalup za pečenje obložimo pek - papirom.
2.
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka pa ih miksati s uljem dok ne postanu glatka masa.
Bjelanjke izmiksati s prstohvatom soli.
3.
U izmiksane žumanjke dodati obje vrste sira, ja sam imala obični krem sirni namaz i sirni namaz s fetom i patliđanima ( bio grčki tjedan u jednom trgovačkom lancu, pa se nije pojelo ).
Dadati još soli po potrebi, malo svježe mljevenog šarenog papra, sušeni origano i ako želite malo pikantniji okus malo kajenskog papra.
Izmiksati na najmanjoj brzini.
4.
U smjesu žumanjaka, ulja i sira dodati izmiksane bjelanjke miksati na najmanjoj brzini.
5.
Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i kuhačom ga lagano umješati.
Masu uliti u kalup koji smo obložili pek papirom.
6.
Po sredini staviti nekoliko chery rajčica i par grančica svježeg ružmarina.
Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Čačkalicom provjeriti ako je kolač pečen.
7.
Rezati kad se malo rashladi.
Ostaje mekan i svjež više dana...evo danas treći dan, i super je, za dalje ne znam, nema ga više....
Ja sam ga hladnog samo pokrila alu folijom.
Primjedbe
Objavi komentar