Moja Schwarzwald torta




Sastojci
BISKVIT:
7 jaja
250 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
100 g brašna
60 g kakaa
malo praška za pecivo
3 žlice ulja
KREMA 1:
250 ml šlaga
100 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
1 staklenka višnji-sok sačuvati
KREMA 2:
250ml šlaga
3 žlice šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
3 žlice rakije od višnje-ako nemate može i neka druga rakija, iako je ova najbolja
kremfix po potrebi
UKRAŠAVANJE:
šlag
čokoladne strugotine

Priprema
1.
Za biskivt odvojiti bjelanjke od žumanjaka i napraviti čvrsti snijeg u koji postupno dodavati 150 g šećera od ukupne količine.
Žumanjke miksati sa preostalih 100 g šećera i vanilin šećerom, te dodavati žlicu po žlicu ulja.
U drugu posudu prosijati brašno, prašak za pecivo i kakao te polako dodavati u žumanjke. Na kraju ručno umiiješati bjelanjke i staviti u kalup da se peče 30 min na 180C.
Ohlađeni biskvit prerežite 2x da dobijete 3 kore.
2.
Za kremu 1 stavite šlag da se zagrije na pari do vrenja i prelijte nasjeckanu čokoladu. Kremu ostavite 2 sata u hladnjaku da se dobro ohladi. Nakon toga kremu izmiksajte da se udvostruči.
3.
Za kremu 2 miksajte šlag s šećerom u prahu, vanilin šećerom i rakijom. Ukoliko je prerijetko dodajte kremfix i još dodatno miješajte.
4.
Višnje ocijedite od soka a sokom natopite svaku koru.
Ja sam višnje malo usitnila u multipraktiku jer ne volim cijele komade. Vi možete stavljati i cijele.

5.
SLAGANJE TORTE:
biskvit
višnje
krema 1
biskvit
višnje
krema 2
biskvit
šlag
čokoladne mrvice

Primjedbe