Muffini s makom,kokosom i šumskim jagodama





Sastojci  4 osobe

Kuglice od kokosa
10 dkg krem sira
5 dkg kokosa
1 žlica šećera u prahu
1 vanilin šećer ili malo arome vanilije
2o šumskih jagoda
Biskvitno tijesto
1 jaje
15 dkg šećera plus 1 vanilin šećer
8 dkg maslaca
1 prašak za pecivo,na vrh noža sode bikarbone
2 žlice maka u zrnu
2 dcl milerama
0,5 dcl mlijeka
30 dkg oštrog brašna
Posip po želji ili glazura

Priprema
1.
Sve sastojke si izvažite i pripremite.U kalup za mafine stavite papirnate košarice.
2.
Prvo si umijesite te kuglice od kokosa.Pomiješajte kokos,krem sir,vaniliju i malo šećera u prahu.Rukom umijesite i onda oblikujte kuglice.Veličine lješnjaka ili veće.U svaku ummotajte jednu šumsku jagodu.Ako nemate jagode ,onda može i maline.Ove velike jagode bi bile previše velike.A ako ih sjeckate,tko zna kako će pustiti sok,itd.Ali možete i tako.
3.
Kad ste pripremili kuglice umutite mikserom biskvitno tijesto.Umutite jaje s šećerom,vanilijom,dodajte meki maslac,mileram i mak u zrnu.Zatim dodajte brašno s praškom za pecivo i mrvicu sode bikarbone.Po potrebi dodajte i malo mlijeka.Ako vam je smjesa baš jako gusta.Ja sam stavila ,napisati ću vam omjer.
4.
Na dno kalupa za mafine,stavite žlicu biskvitne smjese ,u sredinu spremnu kuglicu s kokosom,pa opet odozgora žlicu smjese.
5.
Pecite oko 15-20 minuta na 180C.Kad su pečeni,malo ih ohladite i možete ih ukrasiti.Ako ih ne cifrate,ostavite papirnatu košaricu.Ja sam ih poskidala,lijepo se odvajaju i tada sam gore stavila malo svježe skuhanih spasiranih jagoda,ohlađenih i posula šećerom.Ovo može biti baza za onu cupcakes varijantu s kremom od maslaca i ne znam čega..
Posluživanje
Poslužite ih uz vodu.Ili pojačajte sokom od jagoda-Uživajte.

Primjedbe