
Sastojci
25 dag brašna
10 dag šećera
1 žličica praška za pecivo
malo cimeta
1 jaje
12,5 dag maslaca
za nadjev
50 dag jagoda
2 vrećice crvenog preljeva za torte
1/4 l vode
4 žlice šećera
za ukras
2 dl slatkog vrhnja
1 kremfix
1 vanlin šećer
2 žlice limunovog soka
2 dag šećera
listići melise za ukras
Priprema
1.
Za tijesto pomiješajte brašno sa praškom za pecivo, šećerom i cimetom. Utrljavajte sa maslacem da dobijete mrvice, povežite ih s jednim jajetom i odvojite jednu trećinu za ukrasne mrvice. U veći dio ako treba dodajte malo hladne vode, da dobijete tijesto koje se može utisnuti u namašten i pobrašnjen kalup, promjera 26 cm. Ja nisam ništa morala dodavati jer su se mrvice fino utisnule u kalup.Nabockajte vilicom i pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
2.
Na limu ispecite i one mrvice od dijela tijesta oko 10 minuta, da malo dobiju boju. Ispečenu podlogu odmah izvadite iz kalupa i ohladite.
3.
Operite jagode, odvojite nekoliko za ukras, a ostale narežite na ploške. Na ohlađenu podlogu stavite obrub od kalupa koji obložite papirom za pečenje. Poslažite narezane jagode. Načinite preljev za torte prema uputstvu na vrećici, te izlijte na jagode. Neka se stvrdne.
4.
Prije posluživanja istucite slatko vrhnje, dodajte mu učvrščivač, obje vrste šećera i limunov sok, time omažite tortu. Ukrasite ju jagodama i listićima melise, te posipajte mrvicama tijesta.
5.
Torta spremna za posluživanje.....
Primjedbe
Objavi komentar