
Sastojci 2 osobe
1 tikvica
220 g Tjestenine Fusilli Podravka ili neke druge
8 Crnih Maslina otkoštićenih Podravka
2 cehna bijelog luka
125 g mozzarelle
1 svjezanj bosiljka
50 g ribanog parmezana ili pecorino
Maslinovo ulje
so, biber
Koristili smo
Maxi puding okus vanilija
Fusilli s jajima
Zelene masline otkoštičene
Priprema
1.
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, (sacuvati malo vode u kojoj se kuhala tjstenina za kasnije ) ocjedit i ostavit na stranu.
Tikvicu oprat i sjeckat na kocke, masline rezati na cetvrtine, bijeli luk protisnut. Mozzarellu rezati na maje kocke i bosiljak oprat, posusit i nasjeckat.
2.
Zagrijat tavu sa malo maslinovog ulja na srednjoj temperaturi ubaciti masline i dinstati ih kratko oko 2 min. izvadit na stranu.
U istoj tavi ponovo zagrijemo malo maslinovog ulja sad ubacimo tikvice i bijeli luk, i dinstamo oko 4 min, ponovo vratimo masline i vodu koju smo sacuvali ( oko 4 velike kasike) ili manje /vise po zelji, kad prokuha smanjiti temperaturu, dodati skuhanu tjesteninu i mozzarellu, dok sir pocnr da se topi, na kraju ubacit bosiljak i parmezan, sve fino promjesat i uzivat
Posluživanje
Posluziti na tanjire, pokapati sa malo maslinovim uljem i posuti svjeze mljevenim biberom,
Rcp je sa neta, nama se jako svidjelo
Primjedbe
Objavi komentar