Pileća krila pečena u jogurtu




Sastojci  4 osobe
Suha marinada:
1žličica kumina/mljeveni
1/4žličice Ljute mljevene crvene paprike Podravka
1žličica Dimljene crvene paprike Podravka
1/2žličice Šećera ( kristal)
1žličica soli
1grančica timijana
1grančica ružmarina
1/2žličice papara/mljevenog
1/2žličice suhog češnjaka/2 češnja protisnutog
Ostalo:
6-7kom krila
1 luk/veći
oko 300g gustog jogurta /manje više po potrebi

Priprema
1.

Pomiješate u jednoj zdjeli sve sastojke za suhu marinadu .Prospite po opranim i osušenim krilcima ,lagano utrljate ,stavite da krila stoje na sobnoj temperaturi pola sata/naravno ako nije puno velika vrućina/pokrivena. Stavite krilca u keramičku zdjelu pokrijete ih jogurtom pa dodate nasjeckani luk ,promiješate sve dobro .
2.

Zagrijete pećnicu na 200C ,zdjelu sa krilcima pokrijete folijom ,pa sve pečete nekih 30minuta ,maknete foliju pa nastavite peči još 10-15 minuta dok krilca ne dobiju finu boju.

Primjedbe