
Tikvice na ovaj način rado spremam . Recept je iz posebnog izdanja časopisa " za roditelje i trunice "Bebe kuharica" iz 90 tih godina u jednostavnoj verziji prilagođen je bebama od navršenih 7 mjeseci. Naravno fino je i odraslima posluženo uz neko pečenje pire krumpir.
Sastojci
1 srednja tikvica
1 kapula
zrno češnjaka
25g Pirea od rajčice
ulje
sol papar
svježe sjeckani peršin
Priprema
1.
Još dok se ne raspu sve stranice zapisujem recept.
Tikvice oguliti i naribati.
2.
Na ulju popržiti sjeckanu kapulu i zrno češnjaka .
3.
Dodati tikvice , kratko pirjati,
4.
Dodati pire od rajčice,posoliti, ako nije za bebe popapriti odnosno začiniti po volji, po želji podliti juhom od kosti ili vodom na laganoj vatri pirjati.
5.
Za bebe poslužiti ( bez puno začina) kao kašicu.
Mi smo danas ponovili uz pečenje, pire i salatu.
Primjedbe
Objavi komentar