
Sastojci 6 osoba
15 dag šećera
15 dag domaće svinjske masti
25 dag kuhanog krumpira
30 dag Glatkog brašna Podravka
1 jaje
malo soli
1 m.ž praška za pecivo ili sode bikarbone
Pekmez od šljiva Podravka
Priprema
1.
Krumpir skuhajte i propasirajte(ili izmiksajte),pa ohladite.Dodajte jaje,brašno,šećer i mast,malo soli pa zamjesite tijesto.Podijelite na 2 dijela.Prvi dio razvaljajte i stavite u manji duboki pleh (33*20 cm)obložen pek papirom.
2.
Na razvaljano tijesto namažite pekmez od šljiva.Ja sam stavila cjelu manju flašicu.
3.
Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.Dok dobije lijepu boju..gotovo je.
4.
Ohlađenu pitu posipajte šećerom u prahu.
Primjedbe
Objavi komentar