
Sastojci
BISKVIT 300 gr integral ili petit keksa
250 gr margarina
1 žličica cimeta
1 Vanilin šećer Dolcela
KREMA 500 gr svježeg sira
250 gr mascarponea
4 jaja
3 žlice Šećera ( kristal)
2 žlice brašna
GLAZURA 3 veće žlice džema od marelice
1 žlica meda (za sjaj)
FIL od lješnjaka 150 gr lješnjaka(ili oraha)
1 dcl mlijeka (ili po potrebi)
2 žlice šećera
po želji mogu se dodati grožđice
BIJELA glazura 1 kiselo vrhnje
1 Limun šećer Dolcela
Priprema
1.
samljeti kekse i pomješati sa otopljenim margarinom, dodati vanil šećer i cimet.
smjesu ujednačiti i staviti u kalup za tortu promjera 26 cm
peći 10 min
2.
izvaditi iz pečnice na pola pečen biskvit,na to staviti fil od lješnjaka,mljeka i šećera
poravnati i na to izliti smjesu od sira
3.
peći 15 min na 180 stunjeva
postepeno smanjivati temperaturu,
drugih 15 min peći na 150 stupnjeva,i zadnjih desetak minuta na 100 stupnjeva
4.
ugasiti pečnicu i na još vruću tortu staviti jedno vrhnje pomješano sa limun šečerom,vratiti u ugašenu pečnicu na desetak min
5.
kad se torta malo ohladi preliti glazurom od marelice
tortu ohladiti prvo na sobnoj temperaturi i onda u frižideru
ukrsiti po želji
Primjedbe
Objavi komentar