
Sastojci
1 salica 250ml.
350gr. cokolade za kuhanje
KREMA:
60gr. krem sira
1/2 salice kiselog vrhnja
50 gr. sećera ( kristal)
2 zlice skrobnog brasna
1.5 salica mlijeka
2 zumanjka
1.5 zlicica vanille extract
1-2 salice sjecenih jagoda
Priprema
1.
Istopite kuhinjsku cokoladu i mikrovalnoj ili na peci...
U srednje velicine alu folij muffin korpice namijenjene za cokoladne kosarice sipajte punu zlicu istopljene cokolade i sa cetkicom razmazite njezno po korpicama svuda okolo...uradite svih 12 korpica,stavite u pleh i ostavite u fridz...
2.
Poslije samo odgulite papir...veoma brzo se odljepljuju...
3.
KREMA:
U maloj zdjeli miksajte krem sir...u to dodajte kiselo vrhnje i dobro izmiksajte....ostavite sa strane...
4.
U malu serpicu dodajte secer,skrbono brasno,mlijeko i dva zumanjka...kuhajte sve zajedno na srednjoj tempi dok ne prokljuca i dok ne postane gusta krema...smanjite temperaturu i kuhajte naknadno jos 2-3 minute neprestano mijesajuci...
5.
Sklonite sa vatre zatim dodajte vanillu extract i smjesu krem sira i kiselog vrhnja...
6.
Izmjesajte dobro i ostavite da se potpuno ohladi...povremeno promijesjate...mozete staviti i u fridz ako zelite...
7.
Filujte cokoladne korpice sa kremom a zatim stavite na kremu par komadica sjecenih jagoda...
Posluživanje
Pogledajte,mislim da i kod nas ima specijalne muffin korpice za ove cokoladne kosarice...imate od alu folije svih velicina...
Primjedbe
Objavi komentar