Strawberry & Cream Chocolate Cups...




Sastojci
1 salica 250ml.
350gr. cokolade za kuhanje
KREMA:
60gr. krem sira
1/2 salice kiselog vrhnja
50 gr. sećera ( kristal)
2 zlice skrobnog brasna
1.5 salica mlijeka
2 zumanjka
1.5 zlicica vanille extract
1-2 salice sjecenih jagoda

Priprema
1.
Istopite kuhinjsku cokoladu i mikrovalnoj ili na peci...
U srednje velicine  alu folij  muffin korpice namijenjene  za cokoladne kosarice sipajte punu zlicu istopljene cokolade i sa cetkicom razmazite njezno po korpicama svuda okolo...uradite svih 12 korpica,stavite u pleh i ostavite u fridz...


2.
Poslije samo odgulite papir...veoma brzo se odljepljuju...

3.
KREMA:
 U maloj zdjeli miksajte krem sir...u to dodajte kiselo vrhnje i dobro izmiksajte....ostavite sa strane...

4.
U malu  serpicu dodajte secer,skrbono brasno,mlijeko i dva zumanjka...kuhajte sve zajedno na srednjoj tempi dok ne prokljuca i dok ne postane gusta krema...smanjite temperaturu i kuhajte naknadno jos 2-3 minute neprestano mijesajuci...

5.
Sklonite sa vatre zatim dodajte vanillu extract i smjesu krem sira i kiselog vrhnja...

6.
Izmjesajte dobro i ostavite da se potpuno ohladi...povremeno promijesjate...mozete staviti i u fridz ako zelite...

7.
Filujte cokoladne korpice sa kremom a zatim stavite na kremu par komadica sjecenih jagoda...
Posluživanje
Pogledajte,mislim da i kod nas ima specijalne muffin korpice za ove cokoladne kosarice...imate od alu folije svih velicina...

Primjedbe