
Sastojci
BISKVIT:
6 bjelanjaka
200 g šećera u prahu
250 g mljevenih bajama
sok od pola limuna
KREMA:
3 žumanjca
100 g šećera
0,5 l mlijeka
25 g škrobnog brašna ( Gussnel)
25 g oštrog brašna
Vanilin šećera Dolcela
4 žlice Maraskina
300 g jagoda
1.
KORE:Bjelanca i šećer umutiti u čvrst snijeg.Dodati bajame i limunov sok. Smjesu razdijeliti na tri dijela za tri kore. Peći na 180 C 15 minuta.
KREMA:Umutiti šećer i žumanjke pjenasto. Dodati brašno. Sve uliti u vruće mlijeko i zakuhati. U ohlađenu kremu dodati dobro izrađen maslac te maraskino.
POSTUPAK. Kore mazati kremom te na svaki sloj dodati izrezane jagode. Ukrasiti po želji. (Viškom kreme ili šlagom.)
Primjedbe
Objavi komentar