Torta sa jagodama




Sastojci

Fil: 500 gr jagoda
Slatka pavlaka 5 dl slatkog vrhnja
Želatin zelatina za kolace, /1 kesica 10gr/
Šećer 4 kašike
Puding sa ukusom jagode 1 puding
Kora: 2 jajeta
Brašno 1,5 supena kašika
Prašak za pecivo 1/2 Praška za pecivo Dolcela
Šećer 2 supen kašike
Ulje 4 supene kašike



Priprema
1.

PRIPREMA:

Jagode pomešati sa šećerom i staviti u suvu šerpicu i na

laganoj temperaturi uz stalno mešanje kuvati dok se šećer

ne otopi a jagode omekšaju (5-7 minuta). Ako su jagode

sveže odmah sa šećerom dodati 2-3 kašike vode a ako su iz

zamrzivača,  nema potrebe već ih smrznute lagano mešati

sa šećerom a one će pustiti sokove.

Kad su  jagode gotove dodati  puding razmućen u 2,5 dcl

vode i skuvati.  Ostaviti da se ohladi.

Umutiti slatku pavlaku po uputstvu i u  već umućenu

dodati otopljen (po uputstvu) želatin u  tankom mlazu uz

stalno mućenje. Sjediniti ohladjene jagode i pavlaku

mikserom ( ostaviti trećinu umućene pavlake z

ukrašavanje)

Filovati koru.

KORA:

U posudi sjediniti sve sastojke i zajedno umutiti. Staviti u

pleh prečnika 25 cm,   prethodno podmazan margarinom

a donji deo (predostrožnosti radi) obložiti papirom za

pečenje. Peći na 200C do 10 minuta - zavisi od šporeta.

Gotovu i ohladjenu koru filovati ukrasiti ostatkom pavlake,

celim jagodama, listićima nane i ostaviti u frižider da

prenoći.

Primjedbe