
Sastojci 6 osoba
Dkg. 18 Putra
Dkg. 18 Šećera (usitnjenog)
Dkg. 23 Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Dkg. 25 Sušenog voća
Kom. 1 Limun (naribana korica)
Kom. 1 Prašak za pecivo Docela
Žličica 1,5 Cimeta u prahu Podravka
Šalica 1/2 oljuštenih i samljevenih badema Dolcela
Kom. 3 Jaja
Dgk. cca 40 Macipana
Žlice 3 Mlijeka
Priprema
1.
Po meni najbolje je pripremiti sve sastojke, usitniti u mikseru šećer, također izmiksati ili samljeti bademe, ostaviti putar da omekša,naribajte koricu limuna i ako nemate usitnjeno suho voće, onda ga usitnite.
2.
Najprije miksajte putar i šećer, pa zatim dodjte jaja i opet dobro promiksajte, pa u brašno stavite koricu limuna, prašak za pecivo, cimet, mljeve bademe i mlijeko, pa to sve stavite u smjesu i opet promiksajte.
3.
Tada dodajte sušeno voće i žlicom promješajte smjesu te u kalup kojem ste na dno stavili papir za pečenje i istresite pola smjese.
4.
Tada izvaljajte jedan dio marcipana i stavite na smjesu, zatim isteresite i ostatak smjese i ...
5.
... opet na vrh stavite razvaljani marcipan. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 30 minuta, zatim smanjite temperaturu pećnice na 150 stupnjeva i pecite još 25-30 minuta, dok ne dobijete finu hruskavu koricu kao na naslovnoj slici.
Primjedbe
Objavi komentar